Ruilen / Retourneren

Je wilt een product terug sturen of ruilen?

Voor al je aankopen geldt een bedenktermijn van 30 dagen. Vul hiervoor het ruilen & retourformulier in en retourneer gratis het ongewenste (niet gebruikte) product.

Hoe werkt het retourproces?

Wanneer wij het ruilen of retourformulier hebben ontvangen, ontvang je van ons een label. Print dit label en plak deze op de doos. Het enige wat je nog hoeft te doen is het pakket af te geven bij een DHL pick-up point. Na ontvangst crediteren wij het volledige aankoopbedrag of sturen we het gewenste nieuwe product.

Wil je een ander product ontvangen?

Geef dit aan op uw ruilen & retourformulier, nadat wij je retour hebben ontvangen heb je 1 dag later het gewenste product in huis. Een eventueel verschil in prijs wordt gecrediteerd of berekend. Hiervoor ontvangt u een digitale acceptgiro. Het verschil kan je dan betalen met dezelfde betaalmethode als waar je de bestellingen mee hebt betaald.

Mijn product is beschadigd geleverd?

Dat is balen natuurlijk! Ondanks onze zorgvuldige verpakkingen, kan het zijn dat tijdens transport je bestelling beschadigd is geraakt. Meld het ons direct via het ruilen & retourformulier of bel met onze klantenservice. Wij sturen je vervolgens een nieuw exemplaar.

Mijn bestelling is incompleet geleverd?

Ondanks onze uiterste zorg, kan het zijn dat je bestelling niet compleet is geleverd. Meld het ons direct via het ruilen & retourformulier of bel met onze klantenservice. Wij sturen u vervolgens het ontbrekende exemplaar.

Wat is de status van mijn retour?

Wanneer wij je retour hebben ontvangen, sturen we een bevestiging per mail. In deze mail staat tevens de bevestiging dat we de credit van het volledige aankoopbedrag hebben uitgevoerd. De volgende dag staat het geld weer op uw rekening! Heeft u vragen over uw retour? Neem dan gerust contact met ons op.

Bij het invullen van het ruilen en retourformulier altijd graag het volgende vermelden:

  • De Besteldatum
  • Het bestel/ordernummer
  • Uw telefoonnummer
  • Reden van ruilen/retour:
  1.  Onjuist product besteld
  2.  Product is beschadigd bij aankomst
  3.  Ongenodigd
  4.  Verkeerd product ontvangen
  5.  Product voldoet niet aan verwachting
  6.  Anders nl. > opmerking:

Ruilen & Retourneren Formulier